Miss Dalí

Òmnium Catalunya Nord ha estrenat una programació de cinema en català, subtitulat en francès, amb pantalla gran, a Catalunya Nord. Es proposa un film cada mes a Argelers, Baó, Cabestany, Oceja, Prada, Prats de Molló i Tuïr.

Després de l’estrena de Miss Dalí el passat 10 de març al cinema Jean Jaurès d’Argelers, (en avant primera a l’estat francès, en català i subtitulat  en francès), el film arriba ara a la resta de sales del circuit de cinema en català que us proposa Òmnium Catalunya Nord. Amb Miss Dalí arribem a la tercera i última pel·lícula del cicle de Ventura Pons. Retrobarem pel·licules de Ventura Pons més tard, per ara us avancem que a l’abril tocarà un altre gran director català, Josep Maria Forn amb El coronel Macià.

“Miss Dalí” serà projectat al cinema “El Lido” de Prada, dimarts 02 d’abril 2019 a 20h45, en el marc d’una col·laboració establerta entre el Casal del Conflent, les “Ciné-Rencontres de Prades” i Òmnium Catalunya Nord.

Miss Dalí. Pel·licula de Ventura Pons (2017). Actors principals: Siân Philips, Josep Maria Pou, Claire Bloom, Vicky Peña, Joan Carreras, Joan Pera, Eulàlia Ballart, Jose Carmona

Presentació per FILMINCAT:

El prolífic Ventura Pons retrata la poc coneguda figura d’Anna Maria Dalí, la germana del cèlebre pintor, amb el qual va estar més de 40 anys sense parlar-se. 

Anna Maria Dalí és quatre anys més jove que el seu germà Salvador i s’adoren. Tots dos gaudeixen del gran ambient progressista de l’Espanya republicana, confraternitzant amb grans creadors, García Lorca, Buñuel… Una arcàdia feliç a Cadaqués, un dels pobles més bonics de la Mediterrània, que es trenca amb l’esclat de les guerres europees, l’arribada de la sempre misteriosa Gala i amb l’impressionant èxit mundial de Salvador, un dels més grans pintors del segle XX. Dues personalitats genuïnes que malgrat l’amor que es professen durant tota la seva vida, deixen de tractar-se durant quaranta anys.

https://www.filmin.cat