El coronel Macià

CINEMA EN CATALÀ: “El coronel Macià” serà projectat al cinema “El Lido” de Prada, dimarts 14 de maig 2019 a 21h00, en el marc d’una col·laboració establerta entre el Casal del Conflent, les “Ciné-Rencontres de Prades” i Òmnium Catalunya Nord.

El Coronel Macià és la crònica d’una presa de consciència. Un militar monàrquic que acaba proclamant la República Catalana el 14 d’abril 1931. La vida de Macià entre 1905 i 1931 ens descobrirà una personalitat complexa, fascinant i plena de matisos.

El director, Josep Maria Forn explica : ”He respectat en tot moment la veracitat dels fets i el rigor històric, però m’he deixat seduir pel suau romanticisme de la irlandesa Elisabeth Joyce, i per la simpatia del periodista Maspons, personatges de ficció que enriqueixen la història.”

Presentació per FILMINCAT:

Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona el novembre de 1905, tot just per assistir a l’assalt de 200 militars amb destrals a la impremta del setmanari Cu-Cut i a la redacció del diari La Veu de Catalunya. Elisabeth presencia espantada els fets i la tempesta política que desencadenaran, amb l’enfrontament de l’exèrcit i els partits catalanistes. Els militars de tot Espanya se solidaritzen amb els oficials assaltants.

www.filmin.cat