El periple

CINEMA EN CATALÀ: “El periple”, del realitzador Mario Pons Múria, serà projectat al cinema “El Lido” de Prada, dimarts 25 de juny 2019 a 21h00, en el marc d’una col·laboració establerta entre el Casal del Conflent, les “Ciné-Rencontres de Prades” i Òmnium Catalunya Nord.

La família d’Alfred es veu obligada a abandonar la seva casa, el far més alt del món que es va incendiar durant la guerra civil espanyola; llavors comença el camí de l’exili. Miquel, alt executiu veterà és despatxat de la multinacional on treballa. Necessita canviar la seva vida. Ammar, cap de compres d’una factoria automobilística de Damasc, fuig de les bombes a la recerca d’una llar segura per la seva família. El Periple és la història de tres exilis.

Presentació per catalanfilms.cat:

Que tenen en comú el director de màrqueting d’una multinacional, un vell torrer de fars i el líder d’un camp de refugiats sirians a Grècia? La vida en aïllament, el bloqueig de l’individu i els Estats a la Mediterrània.

Un far és un edifici públic de l’Estat de caràcter de salvament universal on el torrer té una missió clara, encendre la llum per tot tipus de navegants.

A través de la mirada dels refugiats de la Guerra Civil de Síria,“El Periple” reflecteix la memòria més intima de l’exili republicà del 1939, fixant el rumb cap a algunes respostes a la crisi moral i humanitària més profunda viscuda a Europa des de la II Guerra Mundial.