Festa del Conflent a Rià-Cirac !

La primera Festa del Conflent va tenir lloc el dissabte 12 de maig a Rià-Cirac a l’iniciativa del Casal d’Arrià amb l’ajuda del Casal del Conflent.

El matí, sobre els vestigis del castell de Rià, bressol de Catalunya, els castellers del Riberal van simbòlicament tornar a aixecar aquest castell, destruït el 1672 per ordre del rei Lluís XIV.

L’inauguració de la magnífica taula d’orientació, dissenyada pel talentuós ceramista Eric Freixinos, va ser un moment emocionant.

Un ball de Serrallonga amb paraules especialment escrites per aquesta diada va ser interpretat pels castellers del Riberal.

Les corals de Rià, Eus i Vinçà van interpretar cants tradicionals catalans a la sala de les festes, amb un aperitiu oferit per l’ajuntament.

El dinar, preparat pel Casal del Conflent, va aplegar unes 120 persones que van apreciar el pa torrat amb escalivada i anxoves i la botifarra i la socissa torrades.

A la tarda, les Vigatanes del Conflent van puntejar unes sardanes davant la sala Guifred el Pelut on Miquel Morera va fer una xerrada força interessant sobre el Conflent.

Les actuacions de la Brigada d’Intervenció Poètica (amb textos de Joan Pau Giné), del cantant Albert Bueno i del grup Llamp te Frigui van acabar aquesta rica diada.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail