Pa negre

CINEMA EN CATALÀ: “Pa negre”, del realitzador Agustí Villaronga, serà projectat al cinema “El Lido” de Prada, dimarts 26 de novembre 2019 a 20h45, en el marc d’una col·laboració establerta entre el Casal del Conflent, les “Ciné-Rencontres de Prades” i Òmnium Catalunya Nord. És una pel·lícula catalana subtitulada en francès.

Premis Goya 2011 Millor pel.lícula, Millor director, Millor actriu principal, Millor direcció artística, Millor fotografia, Millor actor revelació, Millor actriu revel.lacio, Millor guió adaptat, Millor actriu de repartiment; Premis Gaudí 2011 Millor director, Millor pel.lícula en llengua catalana, Millor guió, Millor fotografia, Millor música, Millor protagonista femení, Millor actor secundari, Millor actriu secundària, Millor direcció artística; Premis Forqué 2011 Millor actriu principal; Donostia Zinemaldia – Festival de San Sebastian 2010 Millor actriu principal.

Ens parla sobre la postguerra rural a Catalunya amb un discurs no polític sinó emocional; en aquells anys durs de la postguerra, l’Andreu, un nen del bàndol dels republicans, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les conseqüències porten a la desintegració de la seva família, atrapada per mentides i culpes del passat. Un film per descobrir o per tornar a veure.

Presentació per FILMINCAT

La gran triomfadora dels Gaudí en l’edició del 2010 i l’única pel·lícula en català que ha guanyat el Goya a la Millor Pel·lícula. 
En els crus anys de la postguerra rural a Catalunya, Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li el mort al seu pare però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l’Andreu el despertar d’una consciència moral enfront d’un món d’adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita al seu interior.