Bèsties Fantàstiques del Pirineu

Piribest: Bèsties Fantàstiques del Pirineu és un projecte promogut pel Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) que té com a objectiu despertar la sensibilitat dels infants envers el territori on viuen. A través de la construcció d’una bèstia festiva se pretén acostar l’imaginari popular d’una banda i de l’altra dels Pirineus als maintages d’entre 10 i 12 anys.

Enguany, el projecte, impulsat per l’Agrupació del Bestiari i el Casal de Conflent, ha proposat que escoles de Catalunya i de la Catalunya del Nord facin una sèrie de tallers per conèixer amb més profunditat el món del bestiari festiu (o dels animals totèmics), és a dir, de totes aquelles figures zoomòrfiques que participen en les festes populars.

A Catalunya Nord, han participat la Bressola de Prada, l’escola Arrels-Vernet de Perpinyà i l’escola bilingüe de Tuïr. Les tres escoles se van reunir al Firal de Prada el 18/04/2023 per una primera trobada.

Una segona trobada va tenir lloc a Llinars del Vallès el 13/06/2023 amb la Bressola de Prada, l’escola Barnola d’Avinyó i l’escola Voramar de Barcelona.

La Gònica de la Bressola de Prada

Han ajudat i/o participat al projecte amb la Bressola de Prada: Cesc Franquesa, Ramon Gual, Olivier Marquès, Didier Payré, Pau Reig, Jordi Taurinyà, Gerard Thorent i Violeta Tubert.