49a Renovació de la Flama de la Llengua

La Flama de la Llengua Catalana es renova aquest 2018 per 49a vegada. En aquesta ocasió, el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines, és l’entitat encarregada de l’organització dels actes que tenen la col·laboració de l’Ajuntament del municipi i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

  • Les activitats comencen aquest divendres, 26 de gener, amb l’inici de  “La ruta cap a l’exili” a càrrec de Josep Vallcorba i Mots pel XXI. La sessió tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Joan Petit i Aguilar a les 19.30 hores.
  • L’endemà, 27 de gener, a les 7 hores, se sortirà de Sant Feliu de Codines cap a Prada de Conflent. La 1a parada tindrà lloc a Mas Pol, a Bescanó i la 2a parada a Mas Perxés, a Agullana. A les 15.30 hores. L’arribada a Prada està prevista al vespre.
  • El dia 28, tindrà lloc l’acte de “Renovació de la Flama de la Llengua Catalana” davant la tomba de Pompeu Fabra, al cementiri de Prada.

La renovació de la Flama de la Llengua Catalana és una activitats que es du a terme des de l’any 1968, data en la qual se celebrà el centenari del naixement de Pompeu Fabra. L’excursionisme català va organitzar un acte reivindicatiu que consistia en encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent (Catalunya Nord), i dur-la a peu fins a la basílica de Montserrat on es manté encesa durant tot l’any.

Cada any, un centre excursionista de Catalunya és l’encarregat d’organitzar els actes.

 

El Casal del Conflent és fa responsable de l’acollida i de la recepció de l’entitat organitzadora amb el suport de l’Ajuntament de Prada.

Programa:

  • 10h30, inici de la manifestació davant de l’Ajuntament annex.
  • 11h00, al cementiri, encesa de la Flama davant la tomba d’en Pompeu Fabra.
  • 12h 30, “halle des sports” (Plana St Martí), recepció per l’Ajuntament de Prada.
  • 13 h30, dinar de germanor. ( inscripció prèvia necessària, 12 euros).