Acte de la Regeneració de la Flama

Aquest és el text de l’intervenció de l’Antoni Glory en nom del GPRENC i del Casal del Conflent a l’acte de la Regeneració de la Flama al Pic del Canigó, divendres 22 de juny a les 24h.

 

“Com a representant del Grup Pirinenc Excursionista Nord Català i del Casal del Conflent, vull dir que ens alegrem de compartir el relleu de la pujada de la Flama al cim del Canigó amb Òmnium Cultural.

Així demostrem l’afecte i l’interès que porten els Catalans del Nord i els del Sud a la muntanya sagrada per a tots els Catalans.

Aquesta flama té el simbolisme que cadascú vol li atribuir. La Flama no és propietat privada de ningú.

Aquesta tradició mereix tota la solemnitat que convé. Peró, al nostre entendre, no ha de transformar-se en una festa únicament folklòrica o, fins i tot, en una mena de culte esotèric de qualsevol capella recollida en si mateix.

Nosaltres creíem que la Flama del Canigó, entesa com a projecte plural i participatiu de la societat civil i de les entitats culturals i esportives que la componen, és un símbol molt potent de la voluntat indefectible de tots els Catalans, arreu dels Països Catalans, de defendre la llengua, la cultura, les tradicions i l’identitat nacional del poble català dins el seu conjunt solidari.

Hem dit abans: “Canigó, muntanya sagrada”! Volem exprimir pels anys vinents un desig, un vot per a les properes celebracions de la Trobada i de la Regeneració de la Flama. Hauríem d’afegir a la qualificació de “sagrada”, la de “muntanya estimada” i de “muntanya respectada”!

Enguany la Trobada (o Aplec del Canigó) s’ha passat sense cotxes particulars degut al mal estat de la pista d’accès.

Tots els participants han pogut constatar i valorar l’excel.lència paisatgística i ecoresponsble d’un Canigó exempt de cotxes particulars…

La Regeneraciò de la Flama del Canigó ha de passar per la Regeneració de la nostra manera de fer-la, dins un entorn ja molt malmès i destrossat… i que també volem que sigui regenerat!

Visca la Flama del Canigó! Solidaritat amb els processats, els exiliats i els empresonats!

Visca Catalunya lliure! Visca els Països Catalans!”

 

 

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail