Butlletins del Casal d’Arrià

L’associació Ahir Avui Demà i el Casal del Conflent acaben de publicar un recull agrupant totes les publicacions (en francès i en català) del Casal d’Arrià.

L’associació El Casal d’Arrià fou creada l’any 1986 per la iniciativa d’un grup de rianencs amb la Sra Joachine March com a primera presidenta.

El seu objectiu primer era protegir i fer conèixer el castell d’Arrià, lloc de naixement de Guifré el Pilós, fundador de la dinastia catalana, mitjançant investigacions diverses. Al llarg del temps, l’associació va eixamplar les seues activitats, cobrint els àmbits de la història, de la cultura i del patrimoni del municipi de Rià i Cirac i també del Conflent.

Sota les presidències de Roger Combes (1991-1994), Didier Payré (1995-1996) i Enric Balaguer (1997-2013), el Casal d’Arrià va editar un butlletí on la llengua i la cultura catalanes sempre s’han posat en relleu.

És així que de manera natural, el Casal d’Arrià se va convertir en un Casal Jaume I, integrant una xarxa que cobreix una gran part del territori dels Països Catalans, dedicada a promoure i dinamitzar la vida social, cultural i política en català.

Quan el Casal d’Arrià va ser dissolt, una part dels seus membres va integrar el Casal del Conflent, novament creat l’any 2011.

L’any 2019, l’associació Ahir Avui Demà va veure el dia amb un objectiu de recuperació i de valorització de la memòria de les terres de parla catalana (i occitana) i especialment del Conflent, que sigui oral, escrita o audiovisual. Així, logicament nos va venir la idea de fer una compilació dels butlletins del Casal d’Arrià per fer conèixer la feina important feta per aquesta associació durant anys.

Aquest recull de prop de 400 pàgines és en venda al Casal del Conflent al preu de 12€00.

Contactes: Didier Payré (06 19 19 19 22) i Jordi Taurinyà (06 09 54 32 23).