Cims per la llibertat: 13 d’octubre al Canigó!

16 catalans presos o exiliats catalans i 16 cims emblemàtics catalans llestats per aquests mateixos presos o exiliats…

El dia 13 d’octubre 2018, se farà l’ascenció simultània de tots aquests cims. Per Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural empresonat des de fa gairebé un any, serà la Pica del Canigó.

El Casal del conflent i el Grup Pirinenc Excursionista Nord Català s’associen a aquest projecte del qual teniu la descripció aquí sota.

 

Solidaritat, esforç, cooperació i llibertat són les bases de CIMS PER LA LLIBERTAT.

Aquest projecte neix de la nostra passió per la natura i del sentiment de llibertat que sentim a la muntanya, sobretot quan fem cim. Una sensació que segur que troben a faltar totes aquelles persones que s’han vist privades de llibertat per defensar de forma pacífica les seves idees.

CIMS PER LA LLIBERTAT té com a objectiu conscienciar de la injustícia que representa la situació dels nostres presos, exiliats i represaliats polítics, així com transmetre el nostre suport incondicional tant a ells com a les seves famílies.

CIMS PER LA LLIBERTAT és una acció esportiva, solidària i reivindicativa. Consisteix en una ascensió simultània a 18 cims de la nostra terra que han estat triats directament pels nostres presos, exiliats i represaliats polítics.

La finalitat és fer-los arribar el nostre suport, oferir-los el nostre esforç i fer el nostre crit a la llibertat des dels punts més alts del nostre país. Des dels punts que ells han triat farem ben visible que no és normal la situació que estem vivint i exigirem democràcia, diàleg i justícia.

Hem triat el proper dia 13 d’octubre de 2018 per fer els CIMS X LA LLIBERTAT.

Volem que tu ens acompanyis en aquest dia tan especial.

Tots tenim una muntanya mítica, un cim especial, un lloc on ens sentim bé, on ens agrada tornar-hi sols o amb amics, una muntanya que veiem i que forma part del nostre paisatge emocional… i ells, els nostres presos i exiliats polítics ens han confessat els seus.

 

Organització amb el GPRENC (Antoni Glory, 04 68 96 46 41, antoni.glory@laposte.net):

– 5 h 00 del matí: apuntament a l’aparcament ubicat davant l’hotel Hexagone (Plana St Martí). Pujada amb cotxes particulars per la pista del Llec fins a l’aparcament de l’Esquena d’Ase (per damunt del refugi de la Molina).

– 6 h 00 del matí: inici de la pujada a peu amb la frontal fins a Cortalets.

– 9 h 30 : inici de la pujada a peu des de Cortalets fins a la Pica.

– 12 h 00: acte a la Pica.

– 13 h 00: inici de la baixada cap a Cortalets i fins a l’Esquena d’Ase.

– 17 h 30: baixada amb cotxes fins a Prada (hora d’arribada prevista: 18h45).

 

Web de “Cims per la llibertat”

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail