Correllengua 2013

Aquest proper dissabte 09 de novembre, el Casal del Conflent participa als actes de commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus (07-11-1659) i final del Correllengua a Perpinyà.

El Tractat dels Pirineus simbolitza la partició de Catalunya, la pèrdua de les institucions pròpies a la Catalunya Nord, l’inici de la descatalanització sistemàtica dels antics Comtats i la resistència a la desintegració de la identitat catalana volguda pels regims successius.

El Correllengua és una iniciativa popular que se celebra anualment en els territoris de parla catalana, amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social.

Consisteix en la celebració d’activitats de caràcter lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu a diversos pobles, barris o ciutats, donant lloc a múltiples Correllengües que comparteixen, com a element cohesionador, l’anomenat “Pas de la flama” i la lectura del manifest.

Per això fem una crida a tots els socis del Casal a participar a aquest esdevenimen

També fem una crida per demanar voluntaris, per a l’organització de la Via del Nord, per encendre l’estelada i per al concert al vespre

 

Programa del dissabte 9 de novembre

16h00 : concentració al peu del Castellet

16h30 : construcció de la Via del Nord apunta’t

16h59 : encerclem les institucions

17h30 : nova concentració al peu del Castellet

Parlaments

18h30 : encesa de l’estelada d’espelmes

19h30 : marxa de torxes

20h30 : concerts a la Casa Musical

 

PD: Aquells que pogueu fer de voluntaris dissabte envieu un mail a l’adreça del casal: casal.conflent@gmail.com