Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Dissabte dia 1 de febrer, el Casal del Conflent us proposa una passejada, dins del marc dels actes de la 45ena Renovació de la Flama de la Llengua Catalana :

La sortida serà des de Sant Miquel de Cuixà a les 11h i la passejada es farà fins a la Torre de Corts.

El desnivell és de 300 metres i la durada és de 2 hores.

Cal portar menjar per dinar, que es farà a la sala de festes de Taurinyà.

Després de dinar es farà la tornada a peu fins a Sant Miquel de Cuixà.

Durant la passejada hi haurà una poetessa que recitarà versos d’en Jacint Verdaguer.

 

Dissabte dia 1 de febrer a partir de les 20h es farà un sopar a la Halle d’Sports de la Plana Sant Martí amb la gent de la Renovació de la Flama.

El menú : Aperitiu + Ollada + postre al preu de 12€

El sopar serà animat per en Ramon Gual a la guitarra.

Tots els socis que vulguin reservar una plaça per al sopar es poden posar en contacte amb en Jordi Taurinyà, al telèfon : 06 09 54 32 23.

 

Programa general :

Cinc entitats excursionistes de Reus (l’Associació Excursionista Catalunya, Club Excursionista Reddis, la secció del Centre de Lectura, la del CN Reus Ploms i la del Reus Deportiu) organitzen, durant els mesos de gener i febrer, diversos actes amb motiu de la 45a edició de la renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

El cap de setmana de l’1 i 2 de febrer, es visitarà Prada de Conflent, amb sortida en autocar des de Reus. Es farà una caminada cap a Taurinyà i es realitzarà una excursió a l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà.

El diumenge, sortida en comitiva cap al cementiri de Prada, on reposen les restes de Pompeu Fabra. Un cop allà, hi haurà el tradicional homenatge i l’encesa renovada de la Flama. Posteriorment, tindrà lloc la recepció a l’Ajuntament.

Tots aquells socis que vulguin reservar una plaça per al sopar, és poden possar en contacte amb en Jordi Taurinyà, al telefon 0609543223

El dissabte, 8 de febrer, a partir de les 6 de la tarda, la Flama de la Llengua Catalana arribarà a Reus, a la Boca de la Mina, procedent de Capçanes.

El diumenge, 16 de febrer, la Flama pujarà fins al Tossal dels tres reis, punt més alt del Montsià i de confluència de Catalunya, País Valencià i Aragó. Una setmana més tard, la Flama arribarà a Montserrat, on es farà la recepció i benvinguda del Pare Abat, Josep Maria Soler, l’ofrena de la Flama i la cantada del Virolai per part de l’Escolania de Montserrat. L’acte de l’encesa de la llàntia commemorativa i l’acadèmic el farà el filòleg i traductor reusenc Josep Murgades, amb la presentació de les Obres Completes de Pompeu Fabra.

Programa d’actes a Prada de Conflent els dies 1 i 2 de febrer de 2014