Trobada i Regeneració 2018

Edició 2018 de la Trobada i de la Regeneració de la Flama del Canigó

Com cada any, el Grand Site de France es prepara per acollir la Trobada del Canigó (16 i 17 de juny) i la Regeneració de la Flama del Canigó (22 de juny). Per viure plenament aquesta experiència catalana cal una mica d’organització i d’anticipació…

Una festa amb tres moments clau

Aquestes manifestacions formen part de les festes de Sant Joan (festa nacional dels Països Catalans). Des del 1955 de l’emblemàtic cim del Canigó en baixa la Flama del Canigó per encendre les fogueres de Sant Joan la nit del 23 de juny. La festa té lloc en tres etapes:

  • La Trobada del Canigó (16 i 17 de juny), que se celebra el cap de setmana abans de Sant Joan amb la finalitat que gent de diverses contrades dels Països Catalans pugi feixos de llenya al cim del Canigó.
  • La Regeneració (22 de juny), que consisteix en pujar al cim del Canigó la Flama del Canigó, conservada al Castellet durant tot l’any, per regenerar-la el 22 de juny a mitjanit. La flama es distribueix a continuació i es baixa al piemont.
  • La nit de Sant Joan (23de juny), les fogueres dels pobles dels Països Catalans s’encenen amb la Flama del Canigó regenerada.
     

Per participar a la Trobada a peu

Des del 2002, un alegre grup surt de Fillols i puja a peu amb burros per arribar als Cortalets i participar en la Trobada. Ho organitza Canigó Grand Site amb el recolzament del Departament i de la Regió, dins del festival Total Festum. Són un centenar de persones acompanyades per una caravana de burros de bast que porta els bagatges dels trobadistes. La comitiva puja pel magnífic camí forestal de Balaig, i la pujada s’amenitza amb pauses musicals segons la tradició catalana. Com l’any passat, una persona amb discapacitat participarà en aquesta pujada en joëllette (cadira de rodes adaptada a la muntanya) gràcies a la contribució dels participants i en col·laboració amb l’associació NATAPH.

Per participar-hi, la inscripció és obligatòria des d’ara al tel. +33(0)468 964 586 (inscripció: 5 € – gratuïta per als menors de 12 anys – places limitades a 100).

Autoritzacions de circulació per als vehicles d’avituallament dels comitès dels focs

Com els anys precedents, els accessos en vehicle per a la Trobada i la Regeneració estan reglamentats i reservats estrictament per portar material per als participants. Les sol·licituds d’autorització de circulació per la pista del Llec s’han de fer en línia abans del proper 30 de maig (termini obligatori) a la següent adreça: https://goo.gl/forms/NrfgCtTSnVEg5DAv1. Cal remarcar que la demanda d’inscripció no garanteix l’obtenció d’una autorització (limitada a 85 vehicles per manifestació segons els criteris següents: completesa de la sol·licitud, adaptació del vehicle i data d’inscripció).

Descarregar aquest document al format pdf

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail